Geschenk aan Brandweer

06-02-2014 14:47

Op 26 Januari 2014 zal Dhr Holderbeke Peter een geschenk aan de Brandweer van Zottegem overhandigen.

Het gaat om één van zijn schilderijtjes die hij wil schenken aan de Brandweer uit dank voor al het goede werk dat zij leveren. Ooit heeft een heel hevige brand gewoed in de schrijwerkerij van Holderbeke Peter zijn gezin waar hij opgroeide. Dit was in de jaren 1975 toen Peter zelf nog maar 1 1/2 jaar was. Het ging om een uitslaande brand waarbij heel wat rook en hitte vrij kwam. Zowel Brandweer als Familie en Buren werkten samen om de woonst te redden en intussen de werkplaats heel gecontroleerd te laten uitbranden. Dit lukte hen door zo goed samen te werken en de afdaken waarmee werkruimte en woonst verbonden waren neer te halen zodat het vuur niet kon verder zetten op de woonst. Nadien is de werkruimte opnieuw opgebouwd. Maar er ging heel wat materiele schade aan vooraf.

Uit dank voor het goede werk dat de Brandweer uit de hele regio toen leverden schenkt Dhr Holderbeke Peter nu één van zijn kunstwerken aan de Brandweer te Zottegem wie het in de nieuwe Kazerne een ereplaats zullen geven. Op 26 Januari om 12.00u zal dit plaats vinden.

Het werk draagt de titel On Fire en symboliseerd de hevige brand die woekerde om te verwoesten en het bluswater eromheen maar tevens ook het noeste werk om het vuur onder controle te krijgen. Water overwint het vuur uiteindelijk en zal ervoor zorgen dat de verwoesting stopt. Het symboliseerd ook de passie en het vuur, de gedrevenheid van Brandweermannen en vrouwen om een brand klein te krijgen. Maar ook om levens te redden.